Ce este Botoxul?

Toxina botulinică este produsă de o bacterie şi, folosită în cantităţi foarte mici, reduce spasmele muşchilor eliminând astfel  ridurile apărute, pentru o anumită perioadă de timp.
Botox este denumirea utilizata de specialisti pentru toxina botulinica, o proteină produsă în mod natural de către bacteria Clostridium botulinum. Aceasta este utilizata in cosmetica si medicina estetica pentru a trata ridurile dobandite ca rezultat al miscarilor faciale normale. Botox are capacitatea de a bloca semnalul pe care creierul il transmite muschilor, astfel ca odata tratata o anumita zona aceasta nu va mai reactiona muschii ramanand imobili sde aici lipsa completa a ridurilor. Totusi acest efect nu este permanent, iar pentru a mentine rezultatele e nevoie de repetarea injectarii cu Botox la intervale regulate de timp.   

Botoxul a intrat în utilizare în domeniul medicinii cosmetice doar în anii optzeci. În timp, utilizarea lui în terapia cosmetică s-a extins fiind folosit pentru a netezi pielea deteriorată, a preveni reaparitie noi riduri sau micşorarea ridurilor la nivelul pielii, cum ar fi liniile de expresie.

Injecţia cu botox este dureroasă?

Injecţia cu botox pentru majoritatea oamenilor nu este dureroasă. Pacienţilor mai sensibili le va fi aplicată o loţiune anestezică înainte de injectarea cu botox.
Bărbaţii au nevoie de o cantitate mai mare de botox, pentru că aceştia au masa musculară mai mare decât femeile. Deşi în ansamblu, mai multe femei efectuează tratamente cu botox decât bărbaţii, injecţiile cu botox la bărbaţi sunt tot mai frecvente.

Cum este folosita toxina botulinica?

Dupa injectiile cu toxina botulinica, pielea din jurul zonei care a fost tratata va arata neteda si mai putin ridata, dar nu va faceti griji, restul fetei nu va fi afectată. Toxina botulinica permite zonelor netratate de pe fata sa se miste ca de obicei și veti avea in continuare posibilitatea de a rade, zambi și de a va incrunta, dar cu mai putina ridare a pielii in zonele tratate. Dupa un timp, cei mai multi pacienti vor observa ca liniile si ridurile din jurul zonelor tratate vor continua sa devina mai putin profunde și pronuntate. Acesta este un rezultat al toxinei botulinice si anume ca, noua piele are o sansa sa creasca fara a fi în mod repetat sifonata. Prin urmare, aceasta pare sa fie mai neteda la suprafata, deoarece nu a fost afectata de activitatea musculara constanta.

Repetarea procedurilor de injectare cu Botox

În funcție de zona tratata, doza de Botox utilizată și modul în care veti răspunde la toxina botulinica, tratamente repetate vor fi necesare la fiecare 3 – 6 luni. Acestea vor menține și îmbunătăți considerabil efectul inițial observat. Intregul tratament nu dureaza mai mult de 10-15 minute, pacientul fiind capabil sa se intoarca la activitatile obisnuite imediat dupa injectarea cu Botox.

Contraindicatii si interactiuni pentru Botox

Contraindicatiile pentru injectarile cu Botox includ reactii alergice anterioare, injectarile in locuri infectate sau inflamate si sarcina sau alaptare. Se recomanda precautie in cazul persoanelor ce sufera de boli neuromusculate (ex. miastenie), deoarece starea de slabiciune de dupa injectare poate fi deosebit de accentuata. Tratamentul nu este recomandat femeilor însărcinate sau celor care alăptează.Serecomandapacientilor sa evite alcoolul timp de o saptamana inainte de injectare, pentru a reduce la minim aparitia contuziilor.

Injectare cu botox la Glamour Salon Expert pentru: