Injectie botoxBotox împotriva hiperhidrozei

Hiperhidroza reprezinta termenul medical care descrie transpiratia in exces fata de cea necesara in mod normal pentru reglarea temperaturii corporale. Este un simptom frecvent care produce foarte mult disconfort pacientului.  De obicei, in cazul persoanelor care transpira abundent, sistemul nervos este hiperactiv.

Exista trei tipuri de hiperhidroza: indusa emotional (afecteaza in principal zona axilara, palmele si plantele), hiperhidroza localizata si hiperhidroza generalizata. Prin injectarea toxinei sunt scose din functie glandele exocrine sudoripare. Efectul dureaza pana la 8-9 luni, in functie de locul injectiei, doza administrata si reactivitatea individuala.. Consta in injectarea a aproximativ 50 unitati de botox in 15-20 de zone diferite care sa acopere intreaga arie afectata.

Se poate începe tratamentul cu botox pentru hiperhidroză de la vârsta de 13-14 ani. Tratamentul nu este recomandat femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Botox-ul este o substanţă care atunci când este injectată într-o zonă în care există transpiraţie excesivă, poate cauza neutralizarea stimulării nervilor, evitând astfel de fapt transpiraţia.

Tratamentul cu botox împotriva transpiraţiei excesive

Timp de 15 – 20 de minute, printr-un ac minuscul este injectat botox în zona de transpiraţie, în puncte diferite, pentru ca fiecare regiune unde există transpiraţie în exces, să fie acoperită. De obicei, procedura nu este dureroasă, dar cu toate acestea, poate fi însoţită de anestezie locală în zonele cu un prag de durere relativ scăzut – la nivelul picioarelor sau a mâinilor.

Sute de mii de persoane apeleaza la aceasta metoda pentru a scapa de problemele produse de transpiratia excesiva. Deoarece nu se injecteaza profund, nu sunt riscuri de a leza musculatura profunda.

Pentru programari si informatii vizitati pagina Contact.