Mezoterapie

Mezoterapia reprezinta o metoda practica medicala prin care se introduc prin microinjectari substante nutritive si vitamine in mesoderm - stratul de grasime si tesut fibros subcutanat, pentru a actiona asupra regiunilor respective ale corpului.

Aceasta tehnica a fost devoltata de medical francez Dr. mihel Pistor. Prin folosirea acestei metode terapeutice se stimuleaza circulatia sanguina si limfatica precum si sistemul imunitar pentru a creea un raspuns biologic in cadrul evolutiei fiziologice.

Mezoterapia este o metoda sigura si reprezinta o alternativa si un tratament ajuvant al tehnicilor de reantinerire faciala, precum si o metoda adjuvanta in rezolvarea celuluitei. Aceasta tehnica este caracterizata de un comfort ridicat al pacientilor in timpul interventiei, nu necesita timp pentru revenire postoperatorie, nu necesita pansamente, este nedureroasa si nu necesita anestezie. Dupa o astfel de interventie reintegrarea sociala este imediata obtinandu-se o reantinerirea faciala naturala. Rezultatle obtinute prin mezoterapie sunt semnificative. Dupa terminarea unei serii complete de mezoterapie, in general dupa o perioada de 3 luni pacientii sunt incantati observand o crestere a calitatii pielii fetei, cresterea tonusului la nivelul fetei si un aspect intinerit al acesteia.

Avantajele mezoterapiei sunt numeroase printre acestea fiind reintegrarea social imediata, effect vizibil relativ repede si de durata, absenta durerilor toate acestea ducande la o imagine de sine optimizanta, o crestere a increderii personale si o crester a calitatii vietii.

Principiile mezoterapiei

Principiile de baza ale mezoterapiei sunt definte de stilul unic de injectare. Solutiile injectate in zonele stabilite si dupa o combinare personalizata zonei respective,raman subcutanat si actioneaza ca agent natural de relaxare pana la 7 zile dupa care substantele penetreaza straturile profunde.

Pentru regiunea faciala in scopul unei reantineriri faciale protocolul de lucru impune urmatoarea succesiune:

Saptamana 1-2 1 injectare
de 2 ori / sapatamana
4 injectari
Saptamana 3-8 1 injectare
1 data / saptamana
6 injectari
Saptamana 9-12 1 injectare
1 data / 2 saptamani
2 injectari

Dupa parcurgerea acestui protocol de lucru este recomandat a se urma o intretinere la un interval de 1 data pe luna sau la 2 luni.

Este important de stiut ca mezoterapia este o noua cale de administrare a substantelor medicamentoase. Mezoterapia este o metoda nedureroasa prin care vitamine, minerale si aminoacizi sunt injectate direct sub suprafata pielii. Aceasta tehnica a fost folosita initial pentru a trata afectiuni vasculare, traumatisme sportive, boli reumatismale si pentru a activa circulatia. Cel mai important lucru este ca dupa descoperirea efectelor chirurgii plasticieni au inceput sa foloseasca aceste tehnici pentru indicatii estetice.

Mezoterapia estetica isi propune ca obiective:

  • reantinerirea tenului
  • terapia ridurilor
  • mezolifting
  • terapia melanodermiilor (hiperpigmentari)
  • terapia lipodistrofiilor
  • terapia excesului ponderal
  • terapia vergeturilor
  • tratamentul imbatranirii

Pentru stabilirea "cocktailului" de substante care se injecteaza personalizat pentru fiecare pacient se iau in calcul mai multi factori care determina cea mai buna combinatie:

Genetic - o pacienta care are celultita inca din adolescenta raspunde la tratament altfel decit o pacienta care a dezvoltat aceasta celulita de curind.
Tipul tesutului gras - combinatia de substante injectabile este aleasa diferentiat pentru tipul de grasime si legat de elasticitatea pielii.
Varsta - este un factor important care se ia in calcul la stabilirea celei mai bune combinatii in functie de caracteristicile personale.

Tehnici de mezoterapie

Utilizind un ac foarte fin vitaminele, aminoacizii si substantele minerale sunt injectate in mesoderm prin manevre nedureroase deoarece acele sunt concepute astfel incit injectarea sa se faca uniform. Pacientii au asemanat senzatia in momentul injectarii ca o mica ciupitura. Duap injectarea acestor substante este recomandat a se institui o dieta hipoglucidica, acesta avind un efect benefic deoarec potenteaza actiunea mezoterapiei prin eliminearea toxinelor si favorizarea dizolvarii celulelor grase.